Galerie

Sinds 1990 ben ik freelance werkzaam als decoratieschilder. Werken in opdracht, hoofdzakelijk voor horecabedrijven ,winkels en particulieren.

uit 2003 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

bosmeer

bosmeer

2010

deel van een wandschildering in een privezwembad

bosmeer

bosmeer

2010

deel van een wandschildering in een privezwembad

kokomo

kokomo

2010

deel van een wandschildering rondom in discotheek kokomo in groningen.

zon

zon

2010

'zon' is een van een serie paardeportretten in opdracht

arrani

arrani

2009

in opdracht

evolutie

evolutie

2009

wandschildering in een biologielokaal

hengelo aan zee

hengelo aan zee

2009

zeegezicht op wand in achtertuin

vluchtweg

vluchtweg

2009

De ganzen verlaten de stad. “Ik hoor ze graag gaan, ganzen, s`nachts, dat typische, geheimzinnige geluid dat ze dan maken. Het is het geluid van vrijheid en soevereiniteit. Ze trekken zich niets aan van de stad onder zich en gaan waarheen ze moeten gaan.” Deze muur is optisch het laatste rustpunt, de laatste zijstraat voor je het centrum van Enschede wordt ingeleid. Vandaar de titel `vluchtweg`. 

blinde kaart

blinde kaart

2008

blinde schoolkaart in een verpleegtehuis, thema school. Voor de invulling van de schoolstraat ben ik uitgegaan van de prikkelende werking van bekende voorwerpen uit ieders schooltijd in de hoop dat de bewoners er, op verschillende niveaus, iets aan hebben of zelfs iets mee gaan doen.   De lege kaart van Nederland met alleen de grenslijnen van de provincies, de punten van de hoofdsteden en de hoofdrivieren. Ernaast twee lijsten met de namen van de provincies, steden en rivieren. Als een oude kaart die voor de klas hing, met zachte transparante kleuren die zand, heide, bos en water enz. aangeven plus het belangrijkste kenmerk uit de provincie . Alles geschilderd, ook de letters. Daarna oudgemaakt, rafelig en iets verweerd.      

kijkkastjes

kijkkastjes

2008

thema schoolstraat in een verpleegtehuis, kijkastjes met vervreemdende effecten erin dmv spiegels en licht. Voor de invulling van de schoolstraat ben ik uitgegaan van de prikkelende werking van bekende voorwerpen uit ieders schooltijd in de hoop dat de bewoners er, op verschillende niveaus, iets aan hebben of zelfs iets mee gaan doen.   De vijf  kleurige kastjes, die samen het woord “hallo”vormen, hebben allemaal een kijkgaatje waardoor ze een beeld zien van de spannende, leuke of minder leuke vervolgopleiding of werktijd. Dit is vaak een veel meer persoonlijke herinnering, daarom kunnen de foto`s en voorwerpen eruit gehaald worden en steeds vervangen worden door iets van de bewoners.   

telraam

telraam

2008

een telraam in een verpleegtehuis , thema school Voor de invulling van de schoolstraat ben ik uitgegaan van de prikkelende werking van bekende voorwerpen uit ieders schooltijd in de hoop dat de bewoners er, op verschillende niveaus, iets aan hebben of zelfs iets mee gaan doen.   Het telraam, dat de kleutertijd symboliseert. Het woord “school-straat” is voor te draaien, maar ook andere woorden zoals “ballen, tellen, schoen, telaat, ballon enz.”  Van de cijfers zijn verschillende sommetjes te maken en van de smiley`s verschillende stemmingen. Het is ook het kleurrijke herkenningspunt bij de ingang van hun straat.     

kippenkeuken

kippenkeuken

2003

decoratieve schildering op achterwand aanrecht

kippenkeuken 2

kippenkeuken 2

2003

wandschildering kippenhok in nis

ruiter op paard

ruiter op paard

2008

decoratie-schildering op paneel in opdracht van een casino.

curacao

curacao

2007

curacao, schildering in een duikcentrum

duikcentrum 2

duikcentrum 2

2006

beschilderde wanden van een duikcentrum

duikcentrum 3

duikcentrum 3

2006

beschilderde wanden van een duikcentrum

landweggetje met plassen water

landweggetje met plassen water

2006

trompe-d`euil in een recreatieruimte van een landweggetje na een regenbui

Bob Dylan

Bob Dylan

2006

Bob Dylan, één van een reeks portretten in een rockcafe.

herman brood

herman brood

2006

Herman Brood, een van de reekse portretten van rocksterren in een rockcafe.

palmenstrand

palmenstrand

2009

wandschildering in een prive-zwembad